Ezt tedd, ha valaki nem viszonozza a szerelmedet

Kínában terjed egy történet arról, hogy egy fiú annyira szeretett egy lányt, hogy 999 db citromból kirakott egy szívet, ám a lány elutasította őt, mondván, legyenek inkább barátok. Mit tehetsz, ha szíved választottja a rajongásodra csupán hűvös választ ad? Vegyél egy mély levegőt, és olvasd el az alábbi cikket arról, mi a teendő, ha valaki nem szeret viszont.

Kíváncsi vagy, mindez miért történik, hiszen te mindent beleadtál a dologba. Azonban a szíved mélyén tudod, hogy semmi nem fog változni, és ez csak még jobban elkeserít. Mégis, a szerelmi visszautasítás az egyik legrosszabb dolog, mert felfokozott érzelmi állapotba kerülsz.

Mit érzel visszautasítás esetén?

  • Szomorúság

  • Érzelmi szorongás

  • Kevésnek érzed magad

  • Harag

  • Bosszú

Természetes, hogy elutasítás esetén szomorú leszel. Szakértők szerint azonban a negatív érzések nem tesznek jót, még ha indokolt is, hogy most ezt érzed. Olykor a legkiválóbb partnerjelöltek is kapnak elutasítást, legyen szó akár nőről, akár férfiról. Amikor azonban önsajnálatba menekülsz, érzelmi stressznek vagy kitéve, ami olyasmire sarkall, ami nem helyes, haragot érzel és bosszút szeretnél állni. Mit tehetsz, ha nem szeretnek viszont?

Ezt az 5 dolgot tedd, ha nem viszonozza a szerelmedet

1. Értelmezd az elutasítást

Hogyan értheted meg, hogy valaki nem viszonozza a romantikus közeledésedet? Érdemes megnézni a Heath Ledger és Sienna Miller Casanova című filmjét, nem csupán Casanova miatt, de a főszereplő miatt is. A jó hír pedig az, hogy életed folyamán nem ütközöl mindig elutasításba, és ahol egy ajtó bezárul, ott egy másik kinyílik.

2. A mód, ahogyan minderre reagálsz

Persze, hogy nehéz lenyelni mindezt. Ha haragot érzel, az a boldogságod útjába áll. Meg kell tanulnod nem sokáig nyalogatni a sebeidet, fel kell állnod a padlóról. Az élet annyiféle ízből áll, olyan, mint egy szakácskönyv, tele különböző ételekkel. Menj el kávézni, koktélozni a barátnőiddel, ülj be velük egy jó helyre, rendelj finomabbnál-finomabb ételeket és kényeztesd magad. Ha átvitt értelemben is azt látod, hogy az élet nem keserű, számodra is újra édes lesz.

 

3. A tanulási folyamat

Bár ez most furán hangzik, de a visszautasításból tanulhatsz is. Nézd meg, hogyan viselkedtél azzal a személlyel, aki nem viszonozta az érzéseidet. Vajon mit tettél volna másképp? Hogyan fejlődhetsz a fájdalmas tapasztalatok eredményeképpen? Próbálj megnyugodni, és gondolj arra, hogy újabb embereket sodor majd utadba az élet, és a csalódásokat is könnyebben fogod viselni, mert fejlődsz általuk.

4. Az elutasítás azt jelenti, hogy éld az életedet

Walt Disney nem lett volna eléggé fantáziadús, a Beatles nem alkotott volna remek zenét, és talán Albert Einstein sem lett volna az, aki, ha nem szeret viszonzatlanul. Az elutasítás az élet része, és ez időről-időre elkerülhetetlenül bekövetkezik. Rajtad múlik, hogyan éled meg mindezt, és igenis meg kell élned ezeket a dolgokat is, ahhoz, hogy az életed teljes legyen. Ne feledd, végül valaki rád is vár az elutasítások után.

5. Az egyetlen igazán fontos dolog, amit tehetsz, hogy időt adsz magadnak

A legtöbb ember csupán a felszínt látja. Az egyetlen ember, akinek meg kell felelned, az te magad vagy. Ez mindig segít legyőzni a csalódást, és segít eloszlatni az aggódást. Ne feledd, hogy az önszeretet egyfajta mágneses vonzerő. Whitney Houston azt énekli, „a legnagyobb szeretet bennem van, a legnagyobb szeretetet könnyű elérni”, és meg kell tanulnod, hogy szeresd önmagad, mert ez a legnagyobb szeretet a világon.

Képzelj el egy szép virágot a kertben, amelyet letép egy gyermek. A virág talán már elhervad, a gyermek már a múlté, de mégis tudod, hogy a szárból újabb élet szökken, és egy új virág nő majd. Mindezt úgy, hogy a gyökere ismét a földbe kerül. Ebben a forgatókönyvben te magad vagy a szár, a gyermek az, aki leszakított majd eldobott, elutasított téged, és az új virág pedig azt szimbolizálja, hogy a te életedbe is érkezik egy új szerelem.

Vedd észre, hogy valójában nem létezik elutasítás. Szeress, és ne a szerelem tárgya legyen a fontos. Szeresd önmagad. Ez a személy biztosan nem fog téged elutasítani.

http://www.noiportal.hu


Csatlakozz a Pozitív Gondolatok közösséghez viberen is!

CSATLAKOZZ ITT VIBER CSOPORTUNKHOZ ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT A BEJEGYZÉSEKRŐL!


Amennyiben nem szeretnél lemaradni a Pozitív gondolatok oldal friss híreiről, akkor menj a Facebook oldalunkra, klikkelj a “Követed” gombra, majd állítsd be a “Megjelenítés elsőként” opciót. Ellenkező esetben a Facebook nem biztos hogy megjeleníti számodra az oldalunk tartalmát!


Gyógyító meditáció, melynek segítségével beindíthatóak a test öngyógyító folyamatai. Tarts velem egy virtuális sétára, melynek hatására megtapasztalhatod a belső békét és a nyugalmat. Lazulj el, add át magad a meditációnak és engedd meg sejtjeidnek, hogy energiával töltődjenek fel, és ezáltal hatékonyabb védelmet, támogatást nyújthassanak Neked a mindennapokban!

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=Fj2NMi-pk3Y[/embedyt]


Gyógyító szöveges meditáció, segítségével beindíthatóak a test öngyógyító folyamatai. A test vagy a lélek betegsége esetén használd minden nap, mert csodákra vagyunk képesek!


Különleges energiákat közvetítő zenékért iratkozz fel a csatornára, és nyomd meg a piros csengőt az értesítésekért itt! KATTINTS IDE!


Amennyiben nem szeretnél lemaradni a Pozitív gondolatok oldal friss híreiről, akkor menj a Facebook oldalunkra, klikkelj a “Követed” gombra, majd állítsd be a “Megjelenítés elsőként” opciót. Ellenkező esetben a Facebook nem biztos hogy megjeleníti számodra az oldalunk tartalmát!


Csatlakozz motivációs csoportunkhoz itt:
POZITÍV GONDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

Csatlakozz spirituális csoportunkhoz itt:
TESTI BETEGSÉGEK LEHETSÉGES LELKI OKAIVAL FOGLALKOZÓ CSOPORTUNK

Csatlakozz Szép idézetek, versek, képek, eredeti csoportunkhoz itt:

SZÉP IDÉZETEK, VERSEK, KÉPEK EREDETI CSOPORT

Csatlakozz kedvenc Facebook csoportunkhoz itt:
VIP MOTIVÁCIÓS FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz Spirituális gondolatok csoportunkhoz itt:
ANGYALI GONDOLATOK CSOPORTUNK

Csatlakozz kedvenc Angyali csoportunkhoz itt:
ANGYALVARÁZSLAT FACEBOOK CSOPORTUNK

ZUGLÓI THAI BOX AKADÉMIA HIVATALOS FACEBOOK OLDALA ITT

ANYÁM BOROGASS FACEBOOK OLDAL