10 varázslatos hindu mantra, ami megváltoztathatja az életedet! – Mondd el őket minden nap!

10 varázslatos hindu mantra, ami megváltoztathatja az életedet! – Mondd el őket minden nap!

Az ősi mantrák lényege, hogy mágikus erővel bírnak, amelyek képesek energiával, életerővel feltölteni az elmét és a lelket. Meditáció közben mondva vagy énekelve erősítik a tudatodat, kikapcsolnak, ellazítanak és onnantól kezdve bármire képes lehetsz! Elérheted vágyaidat, céljaidat, vagy pusztán a béke, a türelem és a szeretet állapotát.

A rituálé meneteLegyen a mindennapi szertartásod!

Gyújts gyertyákat és illatos, keleties füstölőt. Add meg a módját, ahogy csak tudod, diszítsd oltáradat hindu elemekkel.

Mikor kéészen állsz, kezdj el meditálni. Lélegezz mélyeket és hangolódj rá a műveletre. Ismételgesd a választott mantrát, annyiszor, ahányszor csak jól esik, igen különleges, fantasztikus és hatásos bármelyik 10 ősi mantrát és engedd, hogy elöntsön a nyugalom, a szeretet, az együttérzés, hogy tested és lelked megpihenjen. Utána bármit kívánhatsz, bármire koncentrálsz mert a tudatod olyan tiszta lesz, ami által könnyedén képes leszel teremteni!

Mahá-mritjundzsaja-mantra

A mantra nevének jelentése: “A halál legyőzésének nagy mantrája”. Ez az ősi szöveg az Yajurveda egyik gyógyító ráolvasásában  és az Atharvavedában is szerepel, ezért olykor gyógyító hatású mantraként is recitálják.

Az eredeti szöveg:

„ÓM trjambakam jadzsámahé,
szugandhim pustivardhanam,
urvárukam iva bandhanán
mritjor muksíja, mámritát!”

Magyarul így mond hatod:

„ÓṀ a háromszemű (három anyájú) Istenhez imádkozunk,
az erénytől illatozóhoz, a jólét és virágzás adományozójához,
Bár leválasztana, mint egy érett uborkát, a halál kötelékéről,
s helyébe tenné a halhatatlanságot, a végső megszabadulást.”

RA MA DA SA SA SE SO HUNG

Egy másik gyógyító mantra, jelentése: RA – Nap, MA – Hold, DA – Föld, SA – Végtelen, SE – A végtelen egyetemessége, SO HUNG – Én te vagyok. A Ra Ma Da Sa szókapcsolat teremt gyógyulást a Földön, a Sa Se So Hung pedig a Világegyetemben és lényegében benned.

Aszató má szadgamaja

Ez a gyönyörű mantra a Bṛhadāranyaka Upaniṣad verse, amely önálló fohászként is elterjedt. Az imádságban Istenhez fohászkodunk, hogy vezessen és szabadítson ki minket az érzéki lét káprázatából és homályából, és az ezzel együtt járó halandóságból a fölébredett öntudat valóságába és világosságába, a halhatatlanságba.

Az eredeti szöveg:

ÓM aszató má szadgamaja!
Tamaszó má dzsjótir gamaja!
Mritjor má’mritam gamaja!
ÓM, sántih, sántih, sántih.

Magyarul mondva:

„ÓM vezess engem a káprázatból és nemlétből az igazságba és a valóságba,
vezess engem a homályból a világosságba,
vezess engem a halálból a halhatatlanságba.
ÓM béke, béke, béke.”

GAYATRI MANTRA

A Gayatri Mantra a Védákban, az ember legősibb szentiratában őrzött Egyetemes Ima. Aki rendszeresen mondogatja ezt a mantrát, miközben az értelmét fejben tartja, egy olyan örömteli és békés attitűdöt alakíthat ki, mely minden hindu emberekre kisugárzódik.

Eeredeti szöveg:

„OM
BHUR BHUVA SVAHA
TAT SAVITUR VARENYAM
BHARGO DEVASYA DHIMAHI
DHIYO YO NAH PRACHODAYAT”

Magyarul mondva:

„Om
A Három Világot beragyogó Legfelsőbb Fény
Világítsa meg tudatunkat és
Irányítsa értelmünket az Erényesség útjára! „

OM MANI PADME HUM

Tibeti eredetű mantra. A 6 szótagból álló mantra mindegyik szótagjának külön jelentése van, de valamennyi az emberi lét szenvedését okozó 6 okra ad felszabadító intelmet. A 6 szenvedést okozó emberi cselekedet: büszkeség (OM szótag a felszabadítója), féltékenység (MA szótag a felszabadítója),vágy (NI szótag a felszabadítója), előítéletek (PAD szótag a felszabadítója), birtoklási vágy (ME szótag a felszabadítója), gyűlölet és agresszió (HUM szótag a felszabadítója).

Om Gum Ganapatayei Namaha mantra

A mantra jelentése: „Meghajlok Ganesha isten előtt, aki elhárít minden nehézséget és akadályt az utamból. Áldást és védelmet kérek tőle.”

Ganesha a bölcsesség, a tudás, a bőség, a szépség és az együttérzés istene. Ez a mantra ismétlése a spirituális fejlődést szolgálja, hogy egy magasabb tudati szintre juthassunk. Gyógyító hatása is van, a fizikai testünknek és energiaszintünknek is nagyon jót tesz. Segít elhárítani úgy a mentális, mint a külső problémákat. Hangosan, de magunkban is ismételgethetjük ezt a mantrát, főként mikor nagy dilemmába kerülünk, vagy egy utazás előtt állunk.

Hare Krisna

Ennek ismételgetése a lelki megvalósítás leghatékonyabb módja.

„Hare Krisna, Hare Krisna, Krisna Krisna, Hare Hare, Hare Ráma, Hare Ráma, Ráma Ráma,
Hare Hare”

A transzcendentális hangvibráció éneklése a mindannyiunkban szunnyadó Krisna-
tudat felélesztésének legnagyszerűbb módszere.

Om Namah Shivaya mantra

Ez a mantra nem más, mint egy köszöntés, amelynek jelentése: „Meghajolok Shiva előtt”.

Shiva az átváltozás istennője. A hinduizmus egyik legkedveltebb mantrája, mivel nyugtató, lazító hatása van, segít az összpontosítás képességének fejlesztésében, hogy köszönthessük és tisztelhessük az istenségtől kapott életerőt. Ha ezt a mantrát ismételgetjük, képzeljük el, hogy meghajlunk belső önmagunk előtt, amely segít visszaszereznünk a magunkba vetett bizalmat, hitet.

Lokah Samastah Sukhino Bhavantu mantra

A mantra jelentése: „Az összes élőlény a földön boldog és szabad akar lenni, ezért a gondolataimmal, szavaimmal és tetteimmel azt kell cselekednem, hogy minden és mindenki boldog és szabad lehessen.”

Ez a mantra arra emlékeztet, hogy a kapcsolatnak köztünk, és a többi élőlény között , gyümölcsözőnek és előnyösnek kell lennie mindenki számára, mert e nélkül nem tapasztalhatjuk meg az igazi boldogságot. Mikor imádkozunk, ne csak saját magunkra gondoljunk, hanem az egész mindenségre, az állatokra, növényekre is.

Shanti mantra

Az eredeti szöveg:

“Ohm, shanti, shanti, shanti, ohm”

„Az Úr óvjon és áldjon meg. Hálás vagyok a mindennapi eledelünkért, és az ebből kapott energiát a más emberek megsegítésére fordítom. A tanulásnak eredménye kell legyen, és a tudásomat mások szolgálatába állítom. Nem fordulok soha másik ember ellen. Ember, béke önmagammal, béke a természettel, béke az isteni szentségekkel.”

Ez a béke mantrája, amely arra is figyelmeztet, hogy egymagunkban nem vagyunk képesek nagy változásokat véghezvinni, ehhez szükség van az isteni erők segítségére. Ha ezt megtapasztaljuk, átélhetjük a legnagyobb csodákat, és az akadályokkal is képesek leszünk megküzdeni. Ezt a mantrát akkor ajánlott segítségül hívni, ha valami új projekten dolgozunk, vagy tervezzük, hogy elindítjuk.


FORRÁS: http://www.noiportal.hu/magia/10-varazslatos-hindu-mantra-ami-megvaltoztathatja-az-eletedet–mond-el-oket-mindennap/


Csatlakozz a Pozitív Gondolatok közösséghez viberen is!

CSATLAKOZZ ITT VIBER CSOPORTUNKHOZ ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT A BEJEGYZÉSEKRŐL!


Amennyiben nem szeretnél lemaradni a Pozitív gondolatok oldal friss híreiről, akkor menj a Facebook oldalunkra, klikkelj a “Követed” gombra, majd állítsd be a “Megjelenítés elsőként” opciót. Ellenkező esetben a Facebook nem biztos hogy megjeleníti számodra az oldalunk tartalmát!


Gyógyító meditáció, melynek segítségével beindíthatóak a test öngyógyító folyamatai. Tarts velem egy virtuális sétára, melynek hatására megtapasztalhatod a belső békét és a nyugalmat. Lazulj el, add át magad a meditációnak és engedd meg sejtjeidnek, hogy energiával töltődjenek fel, és ezáltal hatékonyabb védelmet, támogatást nyújthassanak Neked a mindennapokban!

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=Fj2NMi-pk3Y[/embedyt]


Gyógyító szöveges meditáció, segítségével beindíthatóak a test öngyógyító folyamatai. A test vagy a lélek betegsége esetén használd minden nap, mert csodákra vagyunk képesek!


Különleges energiákat közvetítő zenékért iratkozz fel a csatornára, és nyomd meg a piros csengőt az értesítésekért itt! KATTINTS IDE!


Amennyiben nem szeretnél lemaradni a Pozitív gondolatok oldal friss híreiről, akkor menj a Facebook oldalunkra, klikkelj a “Követed” gombra, majd állítsd be a “Megjelenítés elsőként” opciót. Ellenkező esetben a Facebook nem biztos hogy megjeleníti számodra az oldalunk tartalmát!


Csatlakozz motivációs csoportunkhoz itt:
POZITÍV GONDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

Csatlakozz spirituális csoportunkhoz itt:
TESTI BETEGSÉGEK LEHETSÉGES LELKI OKAIVAL FOGLALKOZÓ CSOPORTUNK

Csatlakozz Szép idézetek, versek, képek, eredeti csoportunkhoz itt:

SZÉP IDÉZETEK, VERSEK, KÉPEK EREDETI CSOPORT

Csatlakozz kedvenc Facebook csoportunkhoz itt:
VIP MOTIVÁCIÓS FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz Spirituális gondolatok csoportunkhoz itt:
ANGYALI GONDOLATOK CSOPORTUNK

Csatlakozz kedvenc Angyali csoportunkhoz itt:
ANGYALVARÁZSLAT FACEBOOK CSOPORTUNK

ZUGLÓI THAI BOX AKADÉMIA HIVATALOS FACEBOOK OLDALA ITT

ANYÁM BOROGASS FACEBOOK OLDAL