12 FONTOS DOLOG, AMITŐL A BOLDOGSÁG A PÁRKAPCSOLATBAN ÖRÖKKÉ FOG TARTANI

Minden pár azt akarja, hogy kapcsolatuk örökké tartson és boldogságuk soha ne érjen véget. Számos olyan alapkérdés létezik, amelyek lehetővé teszik egy tartós kapcsolat működését. Ezeknek a dolgokat ha figyelmen kívül hagyjuk, akkor nem biztos, hogy tartós lesz a kapcsolatunk. Vannak olyan párok is, akik három hónap után szakítanak, mert nem tanusítanak fontosságot ezeknek a dolgoknak. Egy felmérés során 40 szerelmes párt megkérdeztek, és 80 százalékuk úgy vélte, hogy a valódi kapcsolatok örökké tartanak.

Íme néhány fontos dolog, amit a pároknak tiszteletben kell tartaniuk:

1. Élvezd az együttlétet

„Az embereknek élvezniük kellene az életük minden napját, függetlenül attól, hogy mennyit élnek.”

Szükség van arra, hogy a kapcsolatban vidámság legyen. A párkapcsolatban helyet kell kapjon a játék és nagyon fontos szerepe van a vidámságban eltöltött időnek is. Tehát ha kellemesen érzed magad, amikor a párod melletted van, akkor egy tökéletes kapcsolatban állsz.

2. Különbségek a kapcsolatban, elfogadás

Minél közelebb kerül egymáshoz a két ember, annál szembetűnőbbek az igazi különbségek. Egy egészséges kapcsolatban teljes szívedből elfogadod a másik felet olyannak, amilyen. Kemény munka felfedezni, hogy milyen is valójában a másik, idő kell a megismeréshez.

Viszont valóban meg akarod ismerni, és így pontosan tudod majd, hogy mi az, amit szeretsz rajta. Az egészségtelen kapcsolatban az egyik fél a másikat a saját vágyai és elképzelései szerint akarja alakítani, megváltoztatni. A domináns fél állandóan ellenőrzése alatt tartja a másikat, mindennek úgy kell történnie, hogy az ő szükségletei és ígényei kielégítődjenek. Oda kell figyelnünk a másik szükségleteire is. Fontos ezt a kérdést is figyelembe vennünk, ha tartós kapcsolatot szeretnénk.

3. A csók szerepe a kapcsolatban

A csók a szerelem és vonzódás kifejezésének egyik legegyszerűbb formája. Többféle elmélet létezik arra vonatkozóan, hogy párkapcsolati szempontból mi célt szolgál a csók. Egy új kutatás eredményei azt az elgondolást erősítik, hogy a csókolózás a megfelelő partner kiválasztásában, később pedig megtartásában segít. A szakemberek úgy vélik, hogy azok a kapcsolatok, ahol a felek gyakran megcsókolják egymást, tovább tartanak.

4. Ne feküdjünk le mérgesen

Egy komolyabb veszekedés után nehéz lehet a békülés. Viszont nagyon fontos, hogy elalvás előtt meg tudjuk beszélni a problémáinkat és meg tudjunk bocsátani a másiknak.

5. Figyeljünk oda egymásra

Egy hosszú távú kapcsolat legnagyobb veszélyei közé tartozik, hogy megszokjuk egymás jelenlétét. Figyeljünk arra, hogy minden nap beszélgessünk a párunkkal. Vegyük észre, ha valami bántja a szerelmünket és éreztessük vele, hogy velünk mindent megbeszélhet.

6. Legyünk őszinték

Legyünk őszinték minden esetben! Könnyen elkerülhetjük a problémákat és a konfliktusokat, ha minden helyzetben őszinték vagyunk egymáshoz és mindent megbeszélünk egymással.

7. Ne hagyjuk elveszni a szenvedélyt

Egy kapcsolatban az jelenti az egyik legnagyobb veszélyt, ha csökken az egymás iránti vonzalom. Hónapok, évek után is ugyanolyan fontos, hogy el tudjuk csábítani párunkat és meglepetéseket tudjunk okozni neki. Ne hagyjuk, hogy a szexuális életünk ellaposodjon!

8. Töltsünk külön is egy kis időt

Egy idő után problémát jelenthet, hogy állandóan együtt vagyunk a párunkkal. Kell néha egy kis magány, amikor csak magunkkal foglalkozunk, és kicsit elkülönülünk a másiktól.

9. Bízzunk egymásban

Egy kapcsolat csak akkor lehet működőképes, ha mindkét fél megbízik a másikban. Ha kicsit is megrendül a bizalmunk, az könnyen veszekedésekhez vezethet. Arról nem is beszélve, hogy csak akkor érezzük magunkat biztonságban egy kapcsolatban, ha megbízunk a párunkban.

10. Szánjunk egymásra időt

A rohanós hétköznapokban előfordul, hogy alig van időtök egymásra. keressetek egy délutánt, ami mindkettőtöknek szabad! Találjatok ki ezekre a napokra mindig mást! Egyik héten menjetek el vacsorázni a kedvenc éttermetekbe, másik héten menjetek koncertre! Legyetek kreatívak!

11. Tisztelet

A tartós és virágzó kapcsolatok érdekében a feleknek tisztelniük kell egymást. Értékelniük kell egymás ötleteit, munkájukat, idejüket, gondolataikat. Egymás iránti tisztelet nélkül a kapcsolat szétesik és a szeretet akár gyűlöletté is változhat.

12. Társad baráti köre

A tartós kapcsolat érdekében társunk baráti körét is el kell fogadnunk. Hosszú távon ez is nagyon fontos szerepet játszik. A másokkal való barátkozás is fontos, erre is külön időt kell szentelni.


FORRÁS: https://www.netbulvar.eu/12-fontos-dolog-amitol-a-boldogsag-a-parkapcsolatban-orokke-fog-tartani/


Amennyiben nem szeretnél lemaradni a Pozitív gondolatok oldal friss híreiről, akkor menj a Facebook oldalunkra, klikkelj a “Követed” gombra, majd állítsd be a “Megjelenítés elsőként” opciót. Ellenkező esetben a Facebook nem biztos hogy megjeleníti számodra az oldalunk tartalmát!


 

Új beszélgetős fórumunkat itt találod meg: http://vidampercek.hu


Rontás elleni védelemért használd a Hamza kezet, amelyről bővebben az alábbi cikkben olvashatsz:

kattints ide–> Elhoztuk életedbe a védelmező Hamzát, Isten kezét. Fogadd szeretettel és add tovább! <– kattints ide

Csatlakozz motivációs csoportunkhoz itt:
POZITÍV GONDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

Csatlakozz spirituális csoportunkhoz itt:
TESTI BETEGSÉGEK LEHETSÉGES LELKI OKAIVAL FOGLALKOZÓ CSOPORTUNK

Csatlakozz Szép idézetek, versek, képek, eredeti csoportunkhoz itt:

SZÉP IDÉZETEK, VERSEK, KÉPEK EREDETI CSOPORT

Csatlakozz kedvenc Facebook csoportunkhoz itt:
VIP MOTIVÁCIÓS FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz Spirituális gondolatok csoportunkhoz itt:
ANGYALI GONDOLATOK CSOPORTUNK

Csatlakozz kedvenc Angyali csoportunkhoz itt:
ANGYALVARÁZSLAT FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz keresztény gondolatok csoportunkhoz itt:
KERESZTÉNY GOLDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

És a végén itt a kedvenc humor oldalunk is:
ANYÁM BOROGASS FACEBOOK OLDAL