13 dolog, ami „elveszi” a boldogságot

13 dolog, ami „elveszi” a boldogságot

Biztosan mindannyian hallottuk már azt a közhelyet, hogy mielőtt valami új jön, valami réginek mennie kell.

s az is előfordul, hogy ez a „régi” mérgezi az életünket, és mi, nem tudva erről, az utolsókig ragaszkodunk hozzá. Aztán persze hihetetlen megkönnyebbülést érzünk, miután elengedtük. Az élet változik, mi is változunk, és természetesen a minket körülvevő világ is változik.

A Ketkes szerkesztősége összegyűjtött 13 olyan dolgot, amitől meg kell szabadulnod. Ha megteszed, meglátod, hogy életed teljesen új színezetet kap!

1. Ne törekedj folyton folyvást arra, hogy az igazadról meggyőzz másokat!

Sokan vannak közöttünk olyanok, akik még egy csodás kapcsolat tönkretételét, stressz és felesleges fájdalom okozását sem látják túl magas árnak, ha arról van szó, hogy a saját igazukat kell másokra erőltetni. Nem érdemes.

2. Ne próbálj meg mindig mindent az irányításod alatt tartani!

Próbáld meg, hogy feladod a folyamatos figyelemmel kísérését mindazoknak, amik veled történnek, a helyzetek, az események, az emberek stb. Legyen szó a családról vagy a barátokról, kollégákról vagy idegenekről az utcán, hagyjad őket, legyenek azok, akik valójában.

3. Hagyj fel a bűntudatkeltéssel!

Próbálj megszabadulni a mások hibáztatásától, amiért azok megtettek valamit vagy éppenséggel nem tettek meg, amit te érzel, vagy amit nem érzel. Ne pazaroljad az energiádat, inkább vállalj teljes felelősséget a saját életedért.

4. Ne beszélgess azokkal, akik csak negatív dolgokat közölnek veled!

Sokan már azzal is ártanak maguknak, hogy lehetővé teszik a negatív gondolatok és érzelmek befurakodását életükbe. Ne higgy el mindent, amit mondanak, csak amit a logika és a józan ész diktál. Jobbá és tehetségesebbé válsz, mint azt gondolnád.

5. Hagyj fel az állandó panasz-áradattal

Az emberekről, a körülményekről, az eseményekről, mert ezek csak boldogtalanná, szomorúvá tesznek, és nyomasztó hangulatot okoznak.

Senki nem tehet boldogtalanná, semmilyen helyzet sem idegesíthet fel. Nem ez a helyzet kelt bennünk ilyen vagy olyan érzéseket.

6. Ne kritizálj állandóan!

Ne kritizáljad az olyan embereket, akik különböznek tőled, és azokat az eseményeket, amelyek nem felelnek meg elvárásaidnak. Mindannyian mások vagyunk.

7. Ne próbáljunk meg állandóan másoknak látszani!

Ne akarjunk állandóan azok lenni, akik valójában nem vagyunk. Dobjuk le a hamis álarcot és legyünk azok, akik vagyunk: ÉN.

8. Fogadjuk el a változások szükségszerűségét!

A változás normális, hiszen szükségünk van rá, ha például az A pontból a B pontig szeretnénk eljutni. A változások segítenek abban, hogy mind saját, mind pedig a mások életét megváltoztathassuk.

9. Ne kategorizáljuk az embereket!

Ne címkézd az embereket, akikről még nem tudsz semmit, vagy akiket nem értesz. Fokozatosan ismerd meg őket.

10. Engedd el, ami a múltban volt!

Tudjuk, ez nagyon nehéz. Különösen, amikor a múlt egy kicsit jobban tetszik, mint az, ami éppen a jelenben van, vagy a jövőben lesz. El kell fogadnod azt a tényt, hogy a jelen a minden, amid van.

11. Hagyd el a félelmeidet!

A félelem csak egy illúzió, ami valójában nem létezik, te hoztad létre. Mindez az elmédben van. Változtasd meg a belső hozzáállásodat és a külső is ehhez fog idomulni.

12. Hagyj fel a mentegetőzéssel!

Hagyj fel a mentegetőzéssel, a kifogások keresésével. Sokszor ezek akadályoznak minket a tevékenységünkben.

13. Ne próbáljuk meg mások álmait élni a saját életünk helyett!

Túl sok ember él olyan életet, amely igazából nem is az övé. Az ilyen emberek mások elvárásai szerint élik életüket, ahogy azt mások a legjobbnak tartják, azt teszik, ami tetszik a szüleiknek, barátaiknak, tanáraiknak, a kormánynak, a társadalomnak. Nem veszik figyelembe belső hangjukat, a belső hivatásukat. Olyan elfoglaltak mások életének élése közben, hogy mások elvárásait követve elveszítik a saját életüket.

Elfelejtik, mi hozza el nekik a boldogságot, azt, amire igazán vágynak… végül pedig teljesen elfelejtik saját magukat is. Egy életed van, ami itt és most történik.

Élj úgy, ahogy szeretnél, hallgass a belső hangodra, és ne hagyjad, hogy más emberek véleménye eltereljen az utadról!

 

forrás: https://ketkes.com/13-dolog-ami-elveszi-a-boldogsagot/


Gyógyító szöveges meditáció, segítségével beindíthatóak a test öngyógyító folyamatai. A test vagy a lélek betegsége esetén használd minden nap, mert csodákra vagyunk képesek!


Különleges energiákat közvetítő zenékért iratkozz fel a csatornára, és nyomd meg a piros csengőt az értesítésekért itt! KATTINTS IDE!


Amennyiben nem szeretnél lemaradni a Pozitív gondolatok oldal friss híreiről, akkor menj a Facebook oldalunkra, klikkelj a “Követed” gombra, majd állítsd be a “Megjelenítés elsőként” opciót. Ellenkező esetben a Facebook nem biztos hogy megjeleníti számodra az oldalunk tartalmát!


Csatlakozz motivációs csoportunkhoz itt: POZITÍV GONDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

Csatlakozz spirituális csoportunkhoz itt: TESTI BETEGSÉGEK LEHETSÉGES LELKI OKAIVAL FOGLALKOZÓ CSOPORTUNK

Csatlakozz Szép idézetek, versek, képek, eredeti csoportunkhoz itt: SZÉP IDÉZETEK, VERSEK, KÉPEK EREDETI CSOPORT

Csatlakozz kedvenc Facebook csoportunkhoz itt: VIP MOTIVÁCIÓS FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz Spirituális gondolatok csoportunkhoz itt: ANGYALI GONDOLATOK CSOPORTUNK

Csatlakozz kedvenc Angyali csoportunkhoz itt: ANGYALVARÁZSLAT FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz keresztény gondolatok csoportunkhoz itt: KERESZTÉNY GOLDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

És a végén itt a kedvenc humor oldalunk is: ANYÁM BOROGASS FACEBOOK OLDAL