16 aranyszabály, ha nyugodt és harmonikus életre vágysz!

aranyszabály1212 - 16 aranyszabály, ha nyugodt és harmonikus életre vágysz!

16 aranyszabály, ha nyugodt és harmonikus életre vágysz!

A nyugalom nagyon fontos, de a mai stresszes világban nem könnyű nyugodtnak lenni. Meg kell tanulnunk relaxálni, a jó dolgokra összpontosítani.

A testi és lelki békéhez elengedhetetlen, hogy figyeljünk magunkra. Akár lelki, akár testi betegségekkel kell szembenézni, érdemes ezekre a dolgokra figyelni.

1. Igyunk meg egy fél liter vizet háromszor egy nap, reggel, délben és este. Persze nem egyszerre, csak szép lassan. A víz pótolhatatlan a szervezet számára.

2. Lélegezzünk úgy, hogy a belégzés tartson 2-3-szor hosszabb ideig, mint a kilégzés. Lélegezzünk nyugodtan, kiegyensúlyozottan. Eleinte több alkalommal oda kell figyelnünk a légzésünkre, de rutinná válik.

3. Gondolkodjunk pozitívan a saját egészségünkről. Amikor fáj valamink, akkor arra gondoljunk, hogy már jó irányba haladunk, kezdünk meggyógyulni. Semmiképp se gondoljunk súlyos betegségre, mert ugye mi hajlamosak vagyunk a legkisebb problémát is eltúlozni.

4. Kezdjünk el önmasszázst végezni magunkon. Masszírozzuk meg minden részünket, főleg a talpakat, na meg persze azt a részt ahol fájdalmat érzünk.

5. Vegyünk egy mély levegőt, majd fogjuk be az orrunkat és a szánkat. Tartsuk bent a levegőt olyan hosszú ideig amíg csak tudjuk, amikor már nem bírjuk tovább, akkor se siessünk, lassan és nyugodtan engedjük ki, majd lélegezzünk mélyeket.

6. Este legkésőbb 22.00 órakor feküdjünk le, így korán fel tudunk kelni. Így a szervezetünk sokkal felfrissültebb lesz. Alakítsuk úgy az életünket, hogy minden délután aludjunk legalább 1 órát.

7. Kerüljük a stresszt amennyire csak tudjuk, mert a stressz a legnagyobb rizikófaktor napjainkban.

8. Hallgassunk relaxáló zenét, sőt tánczenét is. Amikor csak tehetjük énekeljünk és táncoljunk.

9. Töltsünk minél több időt a természetben, mert már az is jó hatással van a szervezetünkre, ha kikapcsolódunk. Nézzünk ki minél többször az ablakon vagy menjünk ki a teraszra, ha van egy kis szabadidőnk.

10. Ne gondoljunk a betegségünkre, vagy a problémákra és ne beszéljünk folyton róluk. Koncentráljunk pozitív és építőjellegű dolgokra.

11. Találkozzunk minél gyakrabban a családtagjainkkal.

12. Zuhanyozzunk hideg vízben, kezdjük előbb a talpaink bevizezésével, majd folytassuk a lábainkkal és így tovább ameddig elérjük azt, hogy az egész testünket hideg vízben mossuk meg.

13. Együnk többször 5-7 alkalommal egy nap, de keveset. Az étrendünk legyen tele egészséges dolgokkal. Amit csak lehet, készítsünk el mi magunk. Kerüljük az alkoholt!

14. Tornázzunk minden reggel addig ameddig elkezdünk izzadni, guggolás, fekvőtámasz, könnyebb súlyzók használata. A legideálisabb a kocogás lenne a friss levegőn.

15. Meditáljunk, tartsunk 5-10 perc szünetet amikor nem gondolunk semmire, csak a világban lévő jó dolgokra és azokra az emberekre akik mellettünk vannak.

16. Köszönjünk meg mindent a Jóistennek amit kérünk és kapunk tőle, ami hasznos a számunkra.


FORRÁS: https://ketkes.com/16-aranyszabaly-ha-nyugodt-es-harmonikus-eletre-vagysz/


Hét év szerencse vár, ha kedvelés és a “sok szerencsét” beírása után gördítesz lejjebb!


Amennyiben nem szeretnél lemaradni a Pozitív gondolatok oldal friss híreiről, akkor menj a Facebook oldalunkra, klikkelj a “Követed” gombra, majd állítsd be a “Megjelenítés elsőként” opciót. Ellenkező esetben a Facebook nem biztos hogy megjeleníti számodra az oldalunk tartalmát!


Ha hiszel a angyalokban, és abban, hogy igenis léteznek és mindig körülöttünk vannak  segítő szándékukkal, oszd meg ezt a cikket!


Rontás elleni védelemért használd a Hamza kezet, amelyről bővebben az alábbi cikkben olvashatsz:

kattints ide–> Elhoztuk életedbe a védelmező Hamzát, Isten kezét. Fogadd szeretettel és add tovább! <– kattints ide

Csatlakozz motivációs csoportunkhoz itt:
POZITÍV GONDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

Csatlakozz spirituális csoportunkhoz itt:
TESTI BETEGSÉGEK LEHETSÉGES LELKI OKAIVAL FOGLALKOZÓ CSOPORTUNK

Csatlakozz Szép idézetek, versek, képek, eredeti csoportunkhoz itt:

SZÉP IDÉZETEK, VERSEK, KÉPEK EREDETI CSOPORT

Csatlakozz kedvenc Facebook csoportunkhoz itt:
VIP MOTIVÁCIÓS FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz Spirituális gondolatok csoportunkhoz itt:
ANGYALI GONDOLATOK CSOPORTUNK

Csatlakozz kedvenc Angyali csoportunkhoz itt:
ANGYALVARÁZSLAT FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz keresztény gondolatok csoportunkhoz itt:
KERESZTÉNY GOLDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

És a végén itt a kedvenc humor oldalunk is:
ANYÁM BOROGASS FACEBOOK OLDAL