9 fizikai tünet, amely arról árulkodik, hogy túl nagy stressznek vagy kitéve!

9 fizikai tünet, amely arról árulkodik, hogy túl nagy stressznek vagy kitéve!

Sokan úgy vélik, hogy a stressz egy nagyon jól behatárolható és körülírható állapot, amivel ha életed során találkozol, egyből felismered és megállapítod, hogy most jelenleg bizony stresszes időszakkal küzdesz.

Sajnos ez nem így van. A stressz megannyi formában és megannyi szinten jelentkezhet. Kihathat hangulatunkra, érzelmeinkre, gondolkodásunkra, sőt a fizikai lényünkre is egyaránt. A testünk különféle fizikai tünetekkel adja tudtunkra, ha már nehezen birkózik meg a stresszel, ezért ha a következőkhöz hasonló problémákkal küzdesz, vedd komolyan és vegyél visszább a tempóból.

1. Kiesnek dolgok és ez megnehezíti a mindennapjaidat

Az agy elködösödését nem szabad egy napon emlegetni a feledékenységgel, mert ez a hétköznapok gördülékenységére is kihathat, ami további problémákhoz vezethet. Ez leggyakrabban olyankor történik, amikor kemény időszakon megyünk keresztül és az agyunk túl nagy stressznek van kitéve.

2. Hallucinálsz

A Bécsi Egyetem által nemrég közölt tanulmány szerint a verbális hallucinációt leggyakrabban a magas fokú szorongás váltja ki. Ha furcsa dolgokat hallasz, amik tulajdonképpen nincsenek is, túlhajszoltad magad.

3. Folyamatosan allergiás problémákkal küzdesz

Stresszes időszakban az allergiás reakciók felerősödnek, és már sokkal több bosszús pillanatot képesek okozni.

4. Ingadozik a testsúlyod

Amikor a semmiből hirtelen testsúlyingadozással szembesült az nagy valószínűséggel a stresszes életviteled számlájára írható. Emellett ráadásul az étvágy is megváltozik, hol túlevést okozva, hogy pedig étvágytalanságot. A Harvard Medical School szerint a stressz gátolja, vagy felkorbácsolja az étvágyunkat, attól függően, hogy mely stresszhormonok lépnek akcióba.

5. Leesik az energiaszinted

Mivel az agy idegrendszeri tevékenysége stresszhelyzetben fokozódik, a pulzusszám is megnő, ami fáradtsághoz vezet.

6. Folyton sóhajtozol

A Stanford 2016-os kutatása alapján egy óra alatt kb. 12-szer sóhajtunk, és ez azért történik, mert az agy neuropeptideket szabadít fel, amely érzelem felszabadulást okoz. Stresszhelyzetben ez a folyamat gyakrabban játszódik le, így a sóhajtások száma is megsokszorozódik.

7. Kétbalkezessé válsz

A stressz szórakozottsághoz vezet, ami figyelmetlenséget szül. Ilyenkor pedig dolgokat ejtünk el, ételeket égetünk oda, stb.

8. Bőrproblémák jelentkeznek

A bőröd sokkal olajasabb, vagy ellenkezőleg, épp szárazabb, mint lenni szokott? Hirtelen megtelt az arcod pattanásokkal? Nem véletlen, ugyanis stresszhelyzetekben a szervezet sokkal több hormont szabadít fel, amelyek nem kímélik a bőrt sem.

9. Sokkal nagyobb kedved kapsz a szerencsejátékokhoz

Kutatások alapján a stressz a játékfüggőség egyik legfontosabb tényezője. Mivel az agy nem képes helyén kezelni a problémák sokaságát valami olyan tevékenység után kutat, amely örömöt és izgalmat tartalmaz, és ez a legtöbb esetben a szerencsejátékokban egyesül.


forrás: https://filantropikum.com/9-fizikai-tunet-amely-arrol-arulkodik-hogy-tul-nagy-stressznek-vagy-kiteve/


Hét év szerencse vár, ha megosztás után gördítesz lejjebb!

A jóskártya az Édesvíz kiadó szíves engedélyével került felhasználásra! Megvásárolható az alábbi linken: www.edesviz.hu


Amennyiben nem szeretnél lemaradni a Pozitív gondolatok oldal friss híreiről, akkor menj a Facebook oldalunkra, klikkelj a “Követed” gombra, majd állítsd be a “Megjelenítés elsőként” opciót. Ellenkező esetben a Facebook nem biztos hogy megjeleníti számodra az oldalunk tartalmát!


Ha hiszel a angyalokban, és abban, hogy igenis léteznek és mindig körülöttünk vannak  segítő szándékukkal, oszd meg ezt a cikket!


Gyógyító szöveges meditáció, segítségével beindíthatóak a test öngyógyító folyamatai. A test vagy a lélek betegsége esetén használd minden nap, mert csodákra vagyunk képesek!


Különleges energiákat közvetítő zenékért iratkozz fel a csatornára, és nyomd meg a piros csengőt az értesítésekért itt! KATTINTS IDE!


Amennyiben nem szeretnél lemaradni a Pozitív gondolatok oldal friss híreiről, akkor menj a Facebook oldalunkra, klikkelj a “Követed” gombra, majd állítsd be a “Megjelenítés elsőként” opciót. Ellenkező esetben a Facebook nem biztos hogy megjeleníti számodra az oldalunk tartalmát!


Csatlakozz motivációs csoportunkhoz itt: POZITÍV GONDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

Csatlakozz spirituális csoportunkhoz itt: TESTI BETEGSÉGEK LEHETSÉGES LELKI OKAIVAL FOGLALKOZÓ CSOPORTUNK

Csatlakozz Szép idézetek, versek, képek, eredeti csoportunkhoz itt: SZÉP IDÉZETEK, VERSEK, KÉPEK EREDETI CSOPORT

Csatlakozz kedvenc Facebook csoportunkhoz itt: VIP MOTIVÁCIÓS FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz Spirituális gondolatok csoportunkhoz itt: ANGYALI GONDOLATOK CSOPORTUNK

Csatlakozz kedvenc Angyali csoportunkhoz itt: ANGYALVARÁZSLAT FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz keresztény gondolatok csoportunkhoz itt: KERESZTÉNY GOLDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

És a végén itt a kedvenc humor oldalunk is: ANYÁM BOROGASS FACEBOOK OLDAL