Az élet törvényei, egy sikeres pszichológustól! Ezek segítenek, hogy bölcsebb, erősebb és sikeresebb légy!

Az élet törvényei, egy sikeres pszichológustól! Ezek segítenek, hogy bölcsebb, erősebb és sikeresebb légy!

Natalia Grace, egy St. Petersburgi pszichológus, a “Grace törvényei” című könyv írója. Ebben a könyvében megfogalmazott néhány olyan szabályt, amely hozzásegít bennünket ahhoz, hogy bölcsebbek legyünk. Ezek a szabályok működnek, ha hiszünk bennük, ha nem.

0 ismétlés törvénye

Amikor hazaérsz és alig állsz már a lábadon olyan fáradt vagy, de még van egy csomó tennivalód. Egyszer csak észreveszed, hogy a 28 elvégzendő dologból csak 14-et tudtál megoldani, mert az agyad egyszerűen már nem tud gondolkodni, akkor ne hibáztasd magad. Néha az agyunknak szüksége van arra, hogy saját magával foglalkozzon, helyre kell rakja a dolgokat, meg kell gyógyítson minden aznap ért fájdalmat és ezért nem fog elfogadni semmilyen kívülről jövő információt. Az agy ebben a percben tisztít, ezt nevezzük 0 ismétlésnek. A termőföldből se nőnek csodálatos növények, ha néhány évente nem hagyjuk pihenni. Ugyanígy van ez az agyunknál is, ezért hagyjuk pihenni.

1. A hamis jóság törvénye

Mi úgy gondoljuk, hogy jót tesz az, ha a másik ember problémáját próbáljuk megoldani, pedig ez nem így van, csak rontunk a helyzeten. Amikor erőnk fölött azon vagyunk, hogy egy alkoholistát megváltoztassunk, akkor csak az ő idejét húzzuk vele, a mi időnket pedig elpazaroljuk. Ő újra alkoholt fog fogyasztani, mi pedig egy hálátlan embernek fogjuk őt elkönyvelni. Minden embernek szüksége van arra, hogy néha egyedül oldja meg a problémáját, a megoldás pedig akkor fog kibontakozni ahogyan a probléma nő.

2. A kisebb dolgok törvénye

Minden ember viselkedése kisebb dolgokban mutatkozik meg, mert mi ezeket mutatjuk. Egy ember lehet nagylelkű egy éveben egyszer, de ez még nem azt jelenti, hogy ő egy jó ember. Az embert a mindennapi kisebb dolgokról lehet megismerni.

3. Jobb, hogyha nem

Ezt a dolgot szinte minden esetben alkalmazzuk, pl. ha egy beszédet tartasz, akkor fejezd be azt mielőtt még az emberek megunják. Goethe a következőket mondta:”Az unalom rejtélye a mindent elmondásban van.” Elmész egy találkozóra és azt mondják: viszontlátásra egy kicsivel hamarabb, mint ahogy az üzletfél szeretné. Jusson eszedbe ” jobb, hogyha nem”… mintsem, “hogy”…

4. A hám törvénye

Két hámba fogott ló egy szekér előtt el tud húzni 15 tonnát. Egy ló egyedül csak 3 tonnát tud elhúzni, ezért érdemes legalább ketten végezni bármilyen dolgot mert hatékonyabbak leszünk.

5. A mágikus szó törvénye

A mágikus szó a “nem” nem pedig a “kérlek” ahogyan azt többen gondoljál. Sok problémát meg lehet oldani a visszautasítással, pl. ne beszélj valakivel udvariasságból, vagy ne adj neki pénzt kölcsön, ha nem akarsz.

Goethe azt mondta:”Ha el akarsz veszíteni egy barátot, akkor adj neki kölcsön.”
Van egy kevésbé ismert jelenség, akkor amikor az emberek valamit határozottan visszautasítanak, nő az önbecsülésük. Az emberek félnek attól, hogy valamit visszautasítsanak, mert valakinek nem fog tetszeni. Úgysem lehet semmit sem úgy csinálni, hogy mindenkinek elégedett legyen.

6. A hamis eszmék törvénye

Soha nem fog létezni az ideális feltétel egy dolog elvégzéséhez, nem létezik az ideális időpont amire várunk. Sok esetben a lehetőségek olyan személyes probléma mögött bújnak meg amit meg kell oldani.

7. A javaslat törvénye

Egy ember el akarta adni a motorbicikliét, helyette akart venni egy újat, modernebbet. Mivel erre nem volt elegendő pénze, feladott egy újsághirdetést, hogy árulja a régi motorkerékpárját. Nagyon régi modell volt, senki sem érdeklődött egy ideig, majd hétvégén valaki mégis telefonon érdeklődött.

Találkozott az illető személlyel, aki felajánlt egy kisebb összeget, 300 dollárt a motorbicikliért, mondván, hogy ez nagyon régi modell és csak alkatrésznek tudja felhasználni. Nem egyezett bele, azt mondta, hogy ő 1000 dollárért szeretné eladni. A vevő nem akart 1000 dollárt fizetni a motorbicikliért, megadta az eladónak a telefonszámát majd megkérte őt, hogy hívja fel, ha meggondolja magát. Nem hívta fel az eladó. A vevő pár nap múlva visszament hozzá és ismét felajánlt 300 dollárt, de az eladó ismét visszautasította. Egy héttel később, amikor az eladó késő éjszaka kilépett az irodájából, sehol sem találta a motorbicikliét, ekkor rájött, hogy ellopták azt. A javaslatok nem ok nélküliek, a sors számtalanszor tesz erről.

8. A keresetek törvénye

Amikor egy személy tudja azt, hogy az élete merre felé tart, akkor az élete napról napra egyre jobb és jobb lesz.

9. A kompenzáció törvénye

Semmi nem történik egyszerre. El tudsz képzelni egy embert úgy, hogy minden nap a legjobban nézzen ki, minden este a legjobb vacsorát készítse el, mindig jó hangulatban legyen, hogy úgy nevelje a gyerekeket ahogy az elő van írva, mindig sikereket érjen el a munkahelyén? Semmi sem történik egyszerre.

Ezért, Napoleon félt a macskáktól, Csajkovszkij papírt evett és naponta tízszer sírt, Szuvorov többször is bolondnak tetette magát, Bach a parókáját hajigálta, amikor a zene hamis volt.

Amikor egy ember elért egy bizonyos szintet az adott munkájában, akkor a munkája más területeit elhanyagolja. Jegyezd meg nem a hiányra kell figyelni, hanem a megvalósult dolgokra még akkor is, ha hibásak.

10. A befolyásolás törvénye

A környezete befolyásolja azt, hogy az illető személy mit fog elérni az életben. Egyes emberek soványabbak, mások teltebbek, de lehetsz egy szimpatikus telt alkatú ember, vagy egy szorongó telt ember. Egyik környezetben fejlődni fog, a másikban pedig primitívvé válik. A környezet sok mindent befolyásol, olyanná válunk mint a körülöttünk élők, kevés esély van arra, hogy őket változtassuk olyanná amilyenek mi vagyunk.

11. A kereszt törvénye

Mindenki a hátának megfelelő méretű keresztet kap.

12. A tehetség törvénye

A tehetséges emberek mindig kiváltják egyes emberekből a csodálkozást, tehát nem lehet figyelmen kívül hagyni őket. Őket nem lehet, nem észrevenni és nem lehet elfelejteni. Gondolunk rájuk, szeretjük őket és sok esetben irigyeljük is őket. Ezért, ha tehetséges vagy, akkor ne álmodozz arról, hogy mindenki csodáljon és egyetértsen veled, mert ellensége mindenkinek van.

13. A nem a tied törvénye

Ha nem a te stílusodnak megfelelő emberekkel veszed körül magad, akkor előbb vagy utóbb eltűnnek az életedből. Ami nem is baj, de idő kell hozzá, hogy ezt megértsd.

14. A gondolatok összegzése a közeledből

Az a személy aki a közelünkben van, arra késztet bennünket, hogy rá gondoljunk, akkor is, ha őt ez nem érdekli. Ebben rejlik annak a veszélye, hogy értéktelen emberekkel vesszük körül magunkat.

15. Az elvesztés elkerülhetetlen törvénye

Azokban a dolgokban amiket az ember végez mindig van valami tévedés is, mert minden ember hibázik. Tudván ezt a dolgot nem kell elszomorodnunk akkor, amikor veszítünk. Az életben sok mindenre hatással lehetsz, de nem minden dologra. Az Univerzumnak vannak törvényei, te sem lehetsz hibátlan és az általad végzett dolgok sem. Fogadd el a veszteséget és menj tovább, ez az egyetlen dolog amit tehetsz.

16. A két fél törvénye

A mi világunkban minden fél dolgokból áll, csak akkor lesz egész, ha egymás mellé teszünk két felet. A felek lehetnek egy kezdeti pontban és egy kiindulópontban. Külön – külön pedig ők egy nagy egésznek a darabjai. Egyes emberek miért ébresztenek csodálatot a körülöttük lévőkben? Ők természetesen viselkednek. Ha egy beszélgetést akarnak fenntartani, akkor minden erejükkel azon lesznek, hogy a közönség tapsoljon nekik, ez a második fél rész. Válasszuk ki helyesen a kiindulópontot, a második rész pedig jönni fog magától.

17. A helyes cselekmények törvénye

Amikor egy személy úgy viselkedik ahogy kell, akkor a dolgai is napról, napra egyre jobban fognak menni.


FORRÁS: https://ketkes.com/az-elet-torvenyei-egy-sikeres-pszichologustol-ezek-segitenek-hogy-bolcsebb-erosebb-es-sikeresebb-legy/


Szent Rita, a lehetetlen kívánságok teljesítője – Kívánjunk együtt!

Elhoztuk számodra a Végtelen Angyali Energia szimbólumát, engedd hogy Neked is segítsen az erejével


Amennyiben nem szeretnél lemaradni a Pozitív gondolatok oldal friss híreiről, akkor menj a Facebook oldalunkra, klikkelj a “Követed” gombra, majd állítsd be a “Megjelenítés elsőként” opciót. Ellenkező esetben a Facebook nem biztos hogy megjeleníti számodra az oldalunk tartalmát!


A jóskártya az Édesvíz kiadó szíves engedélyével került felhasználásra! Megvásárolható az alábbi linken: www.edesviz.hu


Csatlakozz a Pozitív Gondolatok közösséghez viberen is!

CSATLAKOZZ ITT VIBER CSOPORTUNKHOZ ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT A BEJEGYZÉSEKRŐL!


Amennyiben nem szeretnél lemaradni a Pozitív gondolatok oldal friss híreiről, akkor menj a Facebook oldalunkra, klikkelj a “Követed” gombra, majd állítsd be a “Megjelenítés elsőként” opciót. Ellenkező esetben a Facebook nem biztos hogy megjeleníti számodra az oldalunk tartalmát!


Gyógyító meditáció, melynek segítségével beindíthatóak a test öngyógyító folyamatai. Tarts velem egy virtuális sétára, melynek hatására megtapasztalhatod a belső békét és a nyugalmat. Lazulj el, add át magad a meditációnak és engedd meg sejtjeidnek, hogy energiával töltődjenek fel, és ezáltal hatékonyabb védelmet, támogatást nyújthassanak Neked a mindennapokban!

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=Fj2NMi-pk3Y[/embedyt]


Gyógyító szöveges meditáció, segítségével beindíthatóak a test öngyógyító folyamatai. A test vagy a lélek betegsége esetén használd minden nap, mert csodákra vagyunk képesek!


Különleges energiákat közvetítő zenékért iratkozz fel a csatornára, és nyomd meg a piros csengőt az értesítésekért itt! KATTINTS IDE!


Amennyiben nem szeretnél lemaradni a Pozitív gondolatok oldal friss híreiről, akkor menj a Facebook oldalunkra, klikkelj a “Követed” gombra, majd állítsd be a “Megjelenítés elsőként” opciót. Ellenkező esetben a Facebook nem biztos hogy megjeleníti számodra az oldalunk tartalmát!


Csatlakozz motivációs csoportunkhoz itt:
POZITÍV GONDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

Csatlakozz spirituális csoportunkhoz itt:
TESTI BETEGSÉGEK LEHETSÉGES LELKI OKAIVAL FOGLALKOZÓ CSOPORTUNK

Csatlakozz Szép idézetek, versek, képek, eredeti csoportunkhoz itt:

SZÉP IDÉZETEK, VERSEK, KÉPEK EREDETI CSOPORT

Csatlakozz kedvenc Facebook csoportunkhoz itt:
VIP MOTIVÁCIÓS FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz Spirituális gondolatok csoportunkhoz itt:
ANGYALI GONDOLATOK CSOPORTUNK

Csatlakozz kedvenc Angyali csoportunkhoz itt:
ANGYALVARÁZSLAT FACEBOOK CSOPORTUNK

ANYÁM BOROGASS FACEBOOK OLDAL