Azok az emberek, akik folyamatosan panaszkodnak és sajnálkoznak, csökkentik az életerődet!

Azok az emberek, akik folyamatosan panaszkodnak és sajnálkoznak, csökkentik az életerődet!

Az empátia és az együttérzés képessége egyértelműen pozitív emberi tulajdonságok. Ugyanakkor az is nagyon fontos, hogy ezeket ne túlzott mértékben tegyük magunkévá. Amennyiben egy másik személlyel folytatott beszélgetés után kimerültnek érzed magad, akkor el kell azon gondolkodnod, hogy megváltoztatatod-e az adott személyhez való viszonyodat, viselkedésedet.

Mindenki életében rengeteg probléma adódik, melyeket az esetek többségében jó megosztani valakivel, a rokonainkkal vagy a barátainkkal, és gyakran valóban „ki kell panaszkodni magunkat”. Egyfelől ez egy természetes emberi vágy, mindenki szeretné valahogy feloldani a feszültséget, hogy kibeszélje magából, és érezni, hogy támogatják. Másfelől azonban a többi ember panaszainak folyamatos meghallgatása elveszi energiáinkat.

A negatív személy befolyása

Egyes emberek azért beszélnek a problémáikról, hogy támogatást és tanácsot kapjanak. Mások pedig azért, hogy „átdobják” ezt a negatív energiát másokra. Számodra az a legfontosabb, hogy megtanulj különbséget tenni ezen két embertípus között.

Elképzelhető, hogy azon emberek egy része, akik a második csoportba tartoznak, érzéketlen, önző embernek fognak majd tartani, ha megtagadod a lehetőséget tőlük. Az is megeshet, hogy megpróbálnak majd bűntudatot kelteni benned, illetve valami más kellemetlen érzést. Ettől nem kell, hogy félj. Bőven kompenzálva leszel, hiszen ezeknek a mérgező érintkezéseknek a feladásával újra energiával és önbecsüléssel leszel tele.

Miért nem érdemes a panaszokat hallgatni?

Mert az, aki csak panaszkodik, nem változtat semmit sem az életén. Az ő, saját magának kiosztott szerepe a „megsértett”. Ez az ő pszichotípusa, ez az ő világnézete.

Meghallgatod, rendben, de hogyan segítesz ezzel rajta? Sehogy. Ennek a típusnak nem segítségre van szüksége, hanem arra, hogy elmondhassa valakinek, hogy ő a „megsértett”. Az ilyen cél nélküli beszélgetésnek nincs semmi értelme sem.

Panaszkodik, és tudat alatt néha, illetve szándékosan bűntudatot kelt benned, szinte téged okol az őt ért kudarcért. Ezekkel az emberekkel szakembernek kell foglalkozni, aki tudja, hogyan lehet befolyásolni az ilyen emberek gondolkodásmódját.

A legnagyobb negatív hatást az adott személyre az gyakorolja, hogy egy idő után saját gondolatai is csak a rossz dolgok körül fognak forogni. Ezért, mivel folyamatosan panaszkodik, soha nem fogja megoldani a problémáját, mert nem is igazán akarja megoldani őket. Viszont a te együttérzésed, empátiád sem fogja megnyugtatni a lelkét, pont azért, mert nincs rá szüksége. Mindaz, amire törekszik az az, hogy találjon egy olyan „felszabadítót”, aki megszabadítja a nehéz sorsától. És pont ez az, ami lehetetlen.

Mi történik velünk, amikor folyamatosan csak panaszokat hallunk?

Gyakorlatilag feleslegesen pazaroljuk el az energiánkat. Segíteni szeretnénk, de a probléma megoldása egyáltalán nem tőlünk függ. Próbálhatjuk újra és újra, de ennek eredményeként csak kimerültek leszünk.

A kimerültség első jelei:

1. Érzelmi egyensúlyunk felborulása

2. Nehézségek a saját problémáink megoldásában

3. Koncentrációs problémák

4. A negatív gondolatok kialakulása

De mit tehetünk, hogy elkerüljük az ilyen panaszkodó embereket?

1. Ne közelíts, illetve tarts kellő távolságot az ilyen emberektől!

Könnyen elképzelhető, hogy a panaszkodó első reakciója az lesz, hogy megsértődik a „közömbösségünk” miatt. De valójában, ha az összes ember felhagyna a folyamatos panasz-áradat meghallgatásával, azzal éppen jót tenne az ilyen embereknek, mert akkor azok végre a saját problémájuk megoldási lehetőségeiről kezdenének el gondolkozni ahelyett, hogy csak beszélnének róla. Azaz felhagynának azzal, hogy folyamatosan a rosszra gondolnak.

2. Nagyon fontos, hogy a panaszos számára egyértelművé tegyük, hogy senki más nem felelős azért, ami vele történik, kivéve őt magát

Tegyük fel, hogy meghallgattad az adott személyt. Viszont ez esetben érdemes azt a tényt is közölni vele, hogy van egy úgynevezett lokális probléma, az, amiről éppen az imént panaszkodott, és van globális probléma, ez pedig nem más, mint a negatív hozzáállás az adott helyzethez, illetve, áttételesen az élethez is.

3. Ne mutass “gyengeséget”

A panaszkodó igazából manipulátor. Ne mutasd meg neki azt a szándékodat, hogy készen állsz arra, hogy kihasználhassa az együttérzésedet. Egyébként magadat is leterheled és neki is kárt okozol. A panaszkodó személy negatív tevékenysége soha nem szűnik meg. Miután kimerültél, elmegy, és keres egy másik áldozatot.

4. A pontos határok meghatározása

Kérd meg a panaszkodót, hogy tartsa tiszteletben a személyes térhez való jogodat. És a beszélgetés témájának megválasztását is. Nyugodtan megmondhatod neki, hogy nem akarsz mindig beszélni “tragédiákról és gondokról”. Ezután a személy kénytelen lesz elvonatkoztatni a negatív dolgoktól.

Amennyiben ismersz más hatékony módot arra, hogyan lehet sikeresen kommunikálni a negatív emberekkel, akkor mindenképpen írd meg nekünk a kommentrovatban.


FORRÁS: https://bidista.com/azok-az-emberek-akik-folyamatosan-panaszkodnak-es-sajnalkoznak-csokkentik-az-eleterodet/


Csatlakozz a Pozitív Gondolatok közösséghez viberen is!

CSATLAKOZZ ITT VIBER CSOPORTUNKHOZ ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT A BEJEGYZÉSEKRŐL!


Amennyiben nem szeretnél lemaradni a Pozitív gondolatok oldal friss híreiről, akkor menj a Facebook oldalunkra, klikkelj a “Követed” gombra, majd állítsd be a “Megjelenítés elsőként” opciót. Ellenkező esetben a Facebook nem biztos hogy megjeleníti számodra az oldalunk tartalmát!


Gyógyító meditáció, melynek segítségével beindíthatóak a test öngyógyító folyamatai. Tarts velem egy virtuális sétára, melynek hatására megtapasztalhatod a belső békét és a nyugalmat. Lazulj el, add át magad a meditációnak és engedd meg sejtjeidnek, hogy energiával töltődjenek fel, és ezáltal hatékonyabb védelmet, támogatást nyújthassanak Neked a mindennapokban!

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=Fj2NMi-pk3Y[/embedyt]


Gyógyító szöveges meditáció, segítségével beindíthatóak a test öngyógyító folyamatai. A test vagy a lélek betegsége esetén használd minden nap, mert csodákra vagyunk képesek!


Különleges energiákat közvetítő zenékért iratkozz fel a csatornára, és nyomd meg a piros csengőt az értesítésekért itt! KATTINTS IDE!


Amennyiben nem szeretnél lemaradni a Pozitív gondolatok oldal friss híreiről, akkor menj a Facebook oldalunkra, klikkelj a “Követed” gombra, majd állítsd be a “Megjelenítés elsőként” opciót. Ellenkező esetben a Facebook nem biztos hogy megjeleníti számodra az oldalunk tartalmát!


Csatlakozz motivációs csoportunkhoz itt:
POZITÍV GONDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

Csatlakozz spirituális csoportunkhoz itt:
TESTI BETEGSÉGEK LEHETSÉGES LELKI OKAIVAL FOGLALKOZÓ CSOPORTUNK

Csatlakozz Szép idézetek, versek, képek, eredeti csoportunkhoz itt:

SZÉP IDÉZETEK, VERSEK, KÉPEK EREDETI CSOPORT

Csatlakozz kedvenc Facebook csoportunkhoz itt:
VIP MOTIVÁCIÓS FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz Spirituális gondolatok csoportunkhoz itt:
ANGYALI GONDOLATOK CSOPORTUNK

Csatlakozz kedvenc Angyali csoportunkhoz itt:
ANGYALVARÁZSLAT FACEBOOK CSOPORTUNK

ZUGLÓI THAI BOX AKADÉMIA HIVATALOS FACEBOOK OLDALA ITT

ANYÁM BOROGASS FACEBOOK OLDAL