Hogyan lehet megérteni azt, hogy „nem szeretet”?

Hogyan lehet megérteni azt, hogy „nem szeretet”?

A szeretetről írtak, írnak, és még egészen biztosan rengeteget fognak is írni. Kétségbeesett csönd, hallgatás övezi az érme másik oldalát, azaz a „nem szeretet”-et. És ezt a „nem szeretet”-et gyakran nem veszik észre, vagy éppen összekeverik a „nem” nélküli testvérével. Egy nagy tapasztalattal rendelkező, elismert pszichológus, Anna Kirjanova, pontosan leírta, hogyan lehet megkülönböztetni a „szeretet”-et a „nem szeretet”-től:

A „nem szeretet” az az állapot, amikor nem szabad beavatkozni. Beszélni, nevetni vagy ölelni. Nem szabad beszélni arról, amitől félünk, ami miatt izgulunk. Ez bolondság, nem az, ami miatt izgulunk. Nem szabad kérnünk sem, meg kell értenünk, hogy most nehéz a helyzet. De egyáltalán, miért is van szükség erre?

Nem számíthatsz segítségre sem, a felnőtteknek egyedül kell megbirkózniuk a problémákkal. Még akkor is, ha csak öt évesek. Ez már egy „meglett” kor. És ha harmincöt, az már-már az öregséget jelenti. És már semmi sem öltöztet egy ilyen tiszteletreméltó korban.

A „nem szeretet”-ről beszélünk akkor is, ha nem kifejezetten szidnak, de nem is dicsérnek meg. Mindössze nem vesznek észre. Amikor kényelmetlen egy szeretteddel együtt enni, mert esetleg azt mondhatja, hogy sokat eszel. És az ételt, amit készítettél, és nem fog senki semmit sem mondani. És nem fogja senki észrevenni az erőfeszítéseket, amikor rendezgeted, és vázába helyezed a virágokat.

A „nem szeretet” az, amikor semmi sem szabad. Amikor irritálsz valakit, zavarod, idegesíted, nehezen tűröd, az agyára mész. Ekkor csak ülj le nyugodtan a sarokba, és várd meg, hogy egy sétára invitáljanak. És ne nyafogj, ne siránkozz, ne sírj. Mindössze csendben ülj és várj! Amikor nem közelednek hozzád, de azt mondják: „Te magad tehetsz róla!” – ez is a „nem szeretet”.

De a „nem szeretet” az is, amikor nem adnak neked semmit. Amikor sajnálják rád a pénzt. Ez nem gyűlölet. Sokszor sokkalta rosszabb annál, mert ha gyűlölnek valamit, sokszor azt, például, irigységből teszik. Mert azt el tudod hagyni vagy változtathatsz rajta. De a „nem szeret” csak van. Bár azt mondják: „Igen, szeretlek, csak térj ki az utamból, hagyj ismét magamra!” Ez az igazi „nem szeret”. Amitől meg lehet halni. Különösen az öregek, a gyermekek és kutyák. És a felnőttek, akik védtelenek és érzékenyek.

A „nem szeret” az embert erőtlenné, félszeggé, szorongóvá és csúnyává teszi; attól tart, hogy mindent elront, megakadályoz, megzavar… Hogy nem tud mit tenni; de ha van némi ereje még, érdemes a vándorbotot elővenni. Vagy legalábbis egyértelműen megérteni: ez a „nem szeret”. A szeretet vége.


FORRÁS:https://ketkes.com/hogyan-lehet-megerteni-azt-hogy-nem-szeretet/

Hét év szerencse vár, ha kedvelés és a “sok szerencsét” beírása után gördítesz lejjebb!


Amennyiben nem szeretnél lemaradni a Pozitív gondolatok oldal friss híreiről, akkor menj a Facebook oldalunkra, klikkelj a “Követed” gombra, majd állítsd be a “Megjelenítés elsőként” opciót. Ellenkező esetben a Facebook nem biztos hogy megjeleníti számodra az oldalunk tartalmát!


Ha hiszel a angyalokban, és abban, hogy igenis léteznek és mindig körülöttünk vannak  segítő szándékukkal, oszd meg ezt a cikket!


Rontás elleni védelemért használd a Hamza kezet, amelyről bővebben az alábbi cikkben olvashatsz:

kattints ide–> Elhoztuk életedbe a védelmező Hamzát, Isten kezét. Fogadd szeretettel és add tovább! <– kattints ide

Csatlakozz motivációs csoportunkhoz itt:
POZITÍV GONDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

Csatlakozz spirituális csoportunkhoz itt:
TESTI BETEGSÉGEK LEHETSÉGES LELKI OKAIVAL FOGLALKOZÓ CSOPORTUNK

Csatlakozz Szép idézetek, versek, képek, eredeti csoportunkhoz itt:

SZÉP IDÉZETEK, VERSEK, KÉPEK EREDETI CSOPORT

Csatlakozz kedvenc Facebook csoportunkhoz itt:
VIP MOTIVÁCIÓS FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz Spirituális gondolatok csoportunkhoz itt:
ANGYALI GONDOLATOK CSOPORTUNK

Csatlakozz kedvenc Angyali csoportunkhoz itt:
ANGYALVARÁZSLAT FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz keresztény gondolatok csoportunkhoz itt:
KERESZTÉNY GOLDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

És a végén itt a kedvenc humor oldalunk is:
ANYÁM BOROGASS FACEBOOK OLDAL