A te szenvedéseidet az okozza, hogy ellenállsz annak, amid van

A te szenvedéseidet az okozza, hogy ellenállsz annak, amid van

Néha mindannyiunk életében bekövetkeznek nehéz helyzetek, amelyeket nagyon nehéz kezelni. Vannak, akik megpróbálják leküzdeni a problémákat, mások inkább alkalmazkodnak hozzájuk, mások pedig magukba zárkóznak és depresszióba esnek.

Azt hiszem, sokunkat érdekel, hogy bármilyen változás a pozitív és negatív életszakaszok kölcsönhatása, amely a jellemünket és a tudatunkat visszafogja, tisztázva ezáltal a vágyainkat. Ezért fontos elfogadni az adott helyzetet, és méltósággal, nemességgel átjutni rajta. Végül is, a cél elérése az életbeli változások készségére való felkészültségtől függ.

1. Ami van, az van

A Buddha híres mondása így szól: „A te szenvedéseidet az okozza, hogy ellenállsz annak, amid van”. Gondolkozz ezen te is pár percig. Ez azt jelenti, hogy a szenvedés csak akkor lehetséges, ha megtagadjuk elfogadni azt, ami történik velünk. Ha valamit megváltoztathatunk, akkor ennek érdekében tegyünk lépéseket. De ha a változások lehetetlenek, akkor két lehetőségünk van: elfogadni az adott helyzetet és felhagyni azzal, ami rossz és negatív, vagy hosszú ideig szenvedni, lelkesen és szenvedélyesen.

2. A probléma csak akkor válik problémává, ha annak hívjuk

Gyakran a saját magunk legfőbb ellenségeinkké válunk. A boldogság valóban attól függ, hogy milyen szempontból nézünk a világra. Ha úgy gondoljuk, hogy valami problémát jelent, akkor az érzelmeinket és gondolatainkat negatív érzések töltik el. Ezért ilyen esetekben gondoljunk inkább a tanulságokra, amelyeket a helyzetből leszűrhetünk, magunkévá tehetünk, és hirtelen megszűnik a probléma.

3. Ha meg akarjuk változtatni a dolgokat, kezdjük azt magunkkal!

A külvilág a belső világunk tükröződése. Valószínűleg ismersz te is olyan embereket, akiknek az élete tele van káosszal és stresszel. De ez nem azért van így, mert maguk is teljesen rögtönzött életet élnek? Szeretnénk azt gondolni, hogy a változó körülmények megváltoztatnak minket. Valójában ez ellentétes irányban működik: először magunkat kell megváltoztatnunk, hogy a körülményeket is megváltoztathassuk.

4. Nincs olyan, hogy „kudarc”, csak a lehetőség, hogy valamit megtanuljunk

A szókincsünkből egyszerűen ki kell törölni a „kudarc” szót. Minden nagy ember időről-időre elszenvedett kudarcokat, sikertelenségeket. Talán Thomas Edison mondta azt: „Nem vallottam kudarcot a lámpaégő feltalálásakor. Mindössze 99 módot fedeztem fel, hogyan nem működik.” Tanuljuk meg levonni a következtetéseket az úgynevezett kudarcainkból. Tudjuk meg, hogy hogyan és mit kell jobban csinálni legközelebb.

5. Ha nem kapod meg, amit akarsz, akkor valami jobb vár az utadon

Tudom, néha elég nehéz ezt elhinni. De ettől függetlenül még igaz. Általában, amikor visszanézel az életedre, rájössz, hogy jó dolgok történtek azután, miután valami rossz volt. Talán egy olyan munkára jelentkeztél, amit végül nem te kaptál meg, de ha igen, akkor elidegenített volna a családodtól, ellentétben azzal, amit végül megkaptál. Csak hinni kell abban, hogy minden pontosan úgy történik, ahogy kell.

6. Értékeljed a jelenlegi pillanatot!

A most sosem jön el újra. Az élet minden pillanatában van valami értékes, ne hagyd, hogy elsétálj mellette. Hamarosan minden legfeljebb emlék marad. Talán egy nap még azok után a pillanatok után is vágyakozni fogsz, amik most nem töltenek el boldogsággal.

7. Engedjük el a vágyainkat

A legtöbb ember „túlságosan agyközpontúan” él. Ez azt jelenti, hogy nagy jelentőséget tulajdonítanak vágyaiknak, és ha nem érik el a kitűzött célt, akkor az érzelmeik negatívvá válnak. Ehelyett próbáljuk meg inkább a „külön elme” gyakorlását: ha valamit akarunk, akkor továbbra is boldogok lehetünk attól függetlenül, hogy azt a valamit végül elérjük, vagy nem. Érzelmeink ebben az állapotban semlegesek vagy pozitívak maradnak.

8. Ismerd meg a félelmeidet, és légy hálás nekik

A félelem jó tanárunk lehet. És a félelem leküzdése gyakran hozzásegít a győzelemhez. Például, amikor főiskolás voltam, féltem a nyilvános szerepléstől, amikor ki kellett állni és beszélni. Ezért ma már viccesnek, könnyűnek tűnik, hogy nem csak egy embercsoport előtt beszélek, tanárként, hanem a nyilvános beszéd művészetét is tanítom. A félelem leküzdéséhez csak gyakorlatra van szükség. A félelem csak egy illúzió.

9. Engedd meg magadnak, hogy megtapasztald az örömöt

Hiszed vagy sem, de túl sok embert ismerek, akik nem engedik meg maguk, hogy szórakozzanak. Nem is tudják, hogyan lehet boldognak lenni. Vannak olyanok, akik annyira függenek a problémáiktól és a belső káosztól, hogy fogalmuk sincs arról, hogy kik lennének, lehetnének mindezek nélkül. Tehát próbáljunk meg boldognak lenni. Legyen ez egy kis pillanat, de abban a pillanatban koncentráljunk magára az örömre, nem pedig a nehézségekre.

10. Ne hasonlítsad össze magadat másokkal

De ha már összehasonlítod, akkor csak azokkal, akik rosszabbak, mint te. Munkanélküli vagy? Légy hálás legalább azért, hogy kapod a munkanélküli segélyt. A világ legtöbb embere rendkívüli szegénységben él. Nem nézel ki úgy, mint Angelina Jolie? Szerintem nagyon kevés ember olyan, mint ő. És valószínűleg sokkal vonzóbbak is, mint a híres színésznő. Fókuszálj tehát erre.


forrás: https://bidista.com/a-te-szenvedeseidet-az-okozza-hogy-ellenallsz-annak-amid-van/


Különleges energiákat közvetítő zenékért iratkozz fel a csatornára, és nyomd meg a piros csengőt az értesítésekért itt! KATTINTS IDE!


A “Boost Positive Energy” pozitív változásokat hoz az életedbe, meditációs, gyógyító zene. Ez egy 8 perces nyugtató meditációs zene, amelyet tökéletesen alvás meditációra terveztek, eltávolítja az összes körülöttünk lévő negatív energiát, a tudatalatti akadályokat, megteremti a belső békét, gyógyulást, pozitív energiát hoz létre, enyhíti a stresszt és a depressziót. Vonzza a pozitív energiát, ellazítja a testet, elmét és a lelket.

Gyógyító szöveges meditáció, segítségével beindíthatóak a test öngyógyító folyamatai. A test vagy a lélek betegsége esetén használd minden nap, mert csodákra vagyunk képesek!


10 perces megnyugtató, stresszoldó, gyógyító pihenés – elengedésre hangolva!


8 órás lelki béke teremtő zene!

Az alvás teljes ideje alatt közvetíti a békés, mély, nyugodt alvást segítő hanghullámokat. Ha nehezen alszol el, a legjobb választás a mélyálomba merüléshez! A zene hallgatásának segítségévell testünk teljesen ellazul, és a béke, nyugalom rezésére hangolódik. Fejhallgatóval vagy fülhallgatóval hallgatva az alvás hatékonyabb és pihentetőbb. Alvás közben helyreállítja a belső békédet, és megszabadít a negatív energiáktól. 8 óra hosszúsággal tökéletes az alvás teljes időtartama alatti hallgatáshoz. Kellemes pihenést!

Ez a zene a Titkos rezésformula frekvenciáit tartalmazzák, amelyek egyedivé és rendkívül hatékonnyá teszik.

Fontos a véleményed, nyomj egy lájkot ha tetszett és írd meg kommentben hogy segítette az alvásodat vagy sem!


Hasonló meditációs zenékért iratkozz fel a csatornára, és nyomd meg a piros csengőt az értesítésekért itt! KATTINTS IDE!


Amennyiben nem szeretnél lemaradni a Pozitív gondolatok oldal friss híreiről, akkor menj a Facebook oldalunkra, klikkelj a “Követed” gombra, majd állítsd be a “Megjelenítés elsőként” opciót. Ellenkező esetben a Facebook nem biztos hogy megjeleníti számodra az oldalunk tartalmát!


Csatlakozz motivációs csoportunkhoz itt: POZITÍV GONDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

Csatlakozz spirituális csoportunkhoz itt: TESTI BETEGSÉGEK LEHETSÉGES LELKI OKAIVAL FOGLALKOZÓ CSOPORTUNK

Csatlakozz Szép idézetek, versek, képek, eredeti csoportunkhoz itt: SZÉP IDÉZETEK, VERSEK, KÉPEK EREDETI CSOPORT

Csatlakozz kedvenc Facebook csoportunkhoz itt: VIP MOTIVÁCIÓS FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz Spirituális gondolatok csoportunkhoz itt: ANGYALI GONDOLATOK CSOPORTUNK

Csatlakozz kedvenc Angyali csoportunkhoz itt: ANGYALVARÁZSLAT FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz keresztény gondolatok csoportunkhoz itt: KERESZTÉNY GOLDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

És a végén itt a kedvenc humor oldalunk is: ANYÁM BOROGASS FACEBOOK OLDAL