Dickens nyilvánosan kritizálta feleségét, kövérnek és butának tartotta. Az asszony így válaszolt az író sértéseire!

Dickens nyilvánosan kritizálta feleségét, kövérnek és butának tartotta. Az asszony így válaszolt az író sértéseire!

Charles Dickens a házassága felbomlása előtti időszakban borzasztóan viselkedett a feleségével, negatív kritikáját róla úton-útfélen hangoztatta is.

A házaspár kezdetben boldog és kiegyensúlyozott kapcsolatban élt, 10 gyermekük született, azonban 1858 júniusára annyira megromlott a kapcsolatuk, hogy muszáj volt elválniuk. Még az ismerőseik közül is kevesen tudtak a válásról, sokan, mivel Dickens ezt terjesztette, azt gondolták, hogy a felesége hagyta ott őt.

Dickens igencsak rosszindulatúan beszélt a feleségéről, mindig azt mondta róla, hogy kövér, nem szerette, hogy túl sokat evett, és általában egészségtelen ételeket fogyasztott. Dickens szerint mindig csak a kanapén ült, és annyira buta volt, hogy nem volt, miről beszélgetni vele, nem figyelt eléggé a gyerekekre, és érzelmileg teljes mértékben kiszámíthatatlan volt. Állandóan féltékenykedett, és ok nélkül sírt mindenért.

Dickens ezt a véleményét egy nyilvános levélben tette közzé, így egész Nagy-Britannia tudhatta, hogy milyen nőt is vett ő feleségül.

Amikor Dickens ráunt megöregedett és elhízott feleségére viszonyt kezdett egy 19 éves hölggyel, Nelly Ternannal. Az író ekkor 46 éves volt. Az is egy érdekes adat, hogy a hálószobájukat egy téglafallal választotta el, annak érdekében, hogy gond nélkül folytathasson viszonyt.

Egyszer azonban az öregedő, kövér, igénytelen felesége megelégelte a dolgot, feltette a kalapját és elhagyta a férfit. Azonban továbbra sem volt boldog, hiszen Dickens a gyerekeitől is eltiltotta. Az író halála után egy kérése volt a feleségének, hogy publikálják azokat a leveleket, amiket fiatalon írtak egymásnak, hogy lássa a világ, egykoron milyen heves érzelmekkel rajongtak egymásért. Sajnos ez az egy kívánsága sem teljesült.


forrás: https://filantropikum.com/dickens-nyilvanosan-kritizalta-feleseget-kovernek-es-butanak-tartotta-az-asszony-igy-valaszolt-az-iro-serteseire/