Okostelefont vettél a gyerekednek? Miért nem vettél hozzá mindjárt egy gramm kokaint is?

Okostelefont vettél a gyerekednek? Miért nem vettél hozzá mindjárt egy gramm kokaint is?

A legtöbb szülőnek most összerándul a szemöldöke és arra gondol, mikor is kapott a gyerek új okostelefont. Közben át is fut a fejükben a gondolat: Mi a baj azzal, ha a gyerekemnek megveszem a legmodernebb telefont? Hiszen én csak jót akarok neki!

A gyerekeknek tálcán kínáljuk az online világot, amit ők szórakoztatónak tartanak, csak éppen lelkileg és a legtöbb esetben szellemileg sem elég érettek hozzá. Amennyiben a szülő nincs résen, a gyereket egy szempillantás alatt elkápráztatja az online világ, amiből a számára nincs menekvés.

Az okostelefon komoly érzelmi függőséget okozhat, ráadásul a gyerekek a feléjük irányuló tartalom kavalkáddal se tudnak mit kezdeni. Az érzelmi világukat úgy tesszük tönkre, hogy észre sem vesszük, sőt jószándékkal vettük meg a legújabb telefont, hogy elfoglalja magát. A mai csemeték a virtuális világban nőnek fel és közben észre sem veszik, hogy létezik egy valóvilág is. Fel sem fogják, mi mindenről maradnak le. A szülők a legtöbb esetben nem is tudják, mit adnak a gyerek kezébe és ami még ennél is rosszabb, hogy sok esetben nem is felügyelik, mit is csinál a gyerek egész nap a virtuális világában.

Dr. Vekerdy Tamás kifejtette a véleményét, mit is gondol arról, hogy a mai gyerekek nagy része mobilfüggő, a válasz nagyon érdekes és egyben elgondolkodtató is:

“Egy angol tudományos közlemény azzal a meghökkentő címmel kezdődik: okostelefont vettél a gyerekednek? Miért nem vettél hozzá mindjárt egy gramm kokaint is? Az agyfiziológiai vizsgálatok során ugyanis az derült ki, hogy az okostelefon olyan függőséget alakít ki, mint a kokain. Ez komoly fenyegetés. Megkerülni nehéz, de nekünk kell példát mutatnunk azzal, hogy felelősen is lehet használni. Amikor a nyolcvanas évek végén Nyugat-Németországban jártam, egy ötgyerekes családnál vendégeskedtem. Vasárnap ebédidőben ültünk az asztalnál, beszélgettünk, amikor a szomszéd szobában csörögni kezdett a telefon. Az ajtó nyitva volt, de senki meg se rezzent. A telefon újra csöngött, akkor sem állt föl senki. Miért? Mert a vasárnapi ebéd, a családi beszélgetés fontosabb volt. Kérdem én: ma hogyan használjuk a telefonunkat? Ismerjük a mértéket? Vagy állandóan előkapjuk, megnézzük, olvasgatunk és böngészünk?”

A teljes interjút IDE kattintva olvashatjuk el!


Különleges energiákat közvetítő zenékért iratkozz fel a csatornára, és nyomd meg a piros csengőt az értesítésekért itt! KATTINTS IDE!


A “Boldogság teremtése meditáció” segít boldogságot teremteni az életedbe, rezgésszint emelő meditációs, gyógyító zene. Eltávolítja az összes körülöttünk lévő negatív energiát, a tudatalatti akadályokat, megteremti a belső békét, gyógyulást, pozitív energiát hoz létre, enyhíti a stresszt és a depressziót. Vonzza a pozitív energiát, ellazítja a testet, elmét és a lelket!


Gyógyító szöveges meditáció, segítségével beindíthatóak a test öngyógyító folyamatai. A test vagy a lélek betegsége esetén használd minden nap, mert csodákra vagyunk képesek!


Pozitív energiával feltöltő, tisztító tibeti hangtál zene 10 perc

Különleges energiákat közvetítő zenékért iratkozz fel a csatornára, és nyomd meg a piros csengőt az értesítésekért itt! KATTINTS IDE!


Ez a zene 20 perc alatt feltölt pozitív energiával és levezeti a nap során felgyülemlett stresszt. Tökéletes elalvást segítő tenger hullámzással.


Nyugtató, 15 perces csakra hangoló meditáció, bármikor a nap folyamán ha szükséged van rá:

A Tibeti hangtál rezgései megszabadítanak Téged és az otthonodat a negatív energiáktól és feltölt pozitív energiával ?


Hasonló meditációs zenékért iratkozz fel a csatornára, és nyomd meg a piros csengőt az értesítésekért itt! KATTINTS IDE!


Amennyiben nem szeretnél lemaradni a Pozitív gondolatok oldal friss híreiről, akkor menj a Facebook oldalunkra, klikkelj a “Követed” gombra, majd állítsd be a “Megjelenítés elsőként” opciót. Ellenkező esetben a Facebook nem biztos hogy megjeleníti számodra az oldalunk tartalmát!


Csatlakozz motivációs csoportunkhoz itt: POZITÍV GONDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

Csatlakozz spirituális csoportunkhoz itt: TESTI BETEGSÉGEK LEHETSÉGES LELKI OKAIVAL FOGLALKOZÓ CSOPORTUNK

Csatlakozz Szép idézetek, versek, képek, eredeti csoportunkhoz itt: SZÉP IDÉZETEK, VERSEK, KÉPEK EREDETI CSOPORT

Csatlakozz kedvenc Facebook csoportunkhoz itt: VIP MOTIVÁCIÓS FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz Spirituális gondolatok csoportunkhoz itt: ANGYALI GONDOLATOK CSOPORTUNK

Csatlakozz kedvenc Angyali csoportunkhoz itt: ANGYALVARÁZSLAT FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz keresztény gondolatok csoportunkhoz itt: KERESZTÉNY GOLDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

És a végén itt a kedvenc humor oldalunk is: ANYÁM BOROGASS FACEBOOK OLDAL